Концерт бенда „Коља и гробовласници“ 12. августа на Отвореној сцени

У оквиру програма 58. Смотре уметности „Мермер и звуци“ у вечери отварања изложбе Раде Селаковић „Простор-структуре“ очекује нас и концерт бенда „Коља и гроболасници“.

Никола Коља Пејаковић познат као глумац и режисер, али пре свега по сценаристичком раду на филмовима „Лепа села лепо горе“, „Рат уживо“, „Ледина“ и хит серији „Вратиће се роде“, упоредо је на музичкој сцени стекао статус култног аутора већ са првим албумом „Мама, немој плакати“ (2002), снимљеним под фирмом Коља и Смак Белог дугмета.

Након „порочних“ хитова као што су „Сјео сам за шведски сто“ и „Б.Ј. Блуес“ са првенца, Пејаковић је свој особен ауторски израз наставио са песмама попут „Хаљинице боје лила“ и „Ето, удаде се ти за коња“ на подједнако изазовном другом албуму „Коља“ (2009). Тек након романтично интонираног и „прочишћујућег“ трећег албума „Гробовласници“ (2013), Коља је осетио да је време да се са својим бендом сусретне уживо са публиком – Пејаковићев први концерт у каријери успешно се одиграо 21. марта 2015. године у испуњеном београдском Дому синдиката.

Инфо

Локација: Отворена сцена у парку Буковичке бање
Време и датум: субота 12. август 2023. од 21 час
Цена појединачне улазнице: бесплатно.