Од 03. јула у галерији Алек Ђоновић изложба цртежа „Земља није мој дом“

Autor izložbe koja će biti otvorena u galeriji Aleksandar Alek Đonović na svečanom otvaranju smotre „Mermer i zvuci“ je Nenad Marić, rođen u Čačku 1979. godine. Tom prilikom će publici u Aranđelovcu predstaviti svoju izložbu „Zemlja nije moj dom“.

O ovoj izložbi, Saša Stojanović, likovni umetnik je rekao sledeće: „Crteži na izložbi su naše ogledalo. Plašimo se osećaja da smo živi, bežimo od svoje duše. Život smo zamenili lažima i strahom. Svuda se oseća emocijalna razjedinjenost, ali ljude zato povezuju bankarski operateri. Podignimo glavu, uspostavimo vertikalu i odmah ćemo biti jači i u većini. Važno je afirmisati ljubav, ali ne kao romantičarsko-utopijski zanos, već kao najdublji smisao života.“


Više o autoru izložbe

Diplomirao je slikarstvo 2006. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Od 2001. godine se bavi kantautorskim radom, a od 2004. godine se u javnosti pojavljuje pod pseudonimom Kralj Čačka. Krajem 2016. godine u okviru izdavačke kuće Lom objavio je zbirku poezije Na margini, u kojoj su se našle pesme, crteži i muzika, a zatim i debitantski album Zemlja Snova, kao zajedničko izdanje Odličnog Hrčka i Pop Depresije.

Krajem 2018. godine objavio je svoj drugi album Spusti svetlost na put. Živi i radi u Beogradu. Izlagao je na samostalnim i kolektivnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

Foto: mus.org.rs

Info:

Lokacija: Galerija Aleksandar Alek Đonović
Vreme i datum: 03. jul 2021. u 20:00 časova
Cena pojedinačne ulaznice: besplatno.

Izvor: mus.org.rs