Књижевно вече Владимира Кецмановића 19. августа на платоу Отворене сцене

У наставку програма 58. Смотре уметности „Мермер и звуци“ у сарадњи са Народним библиотеком „Свети Сава“ у Аранђеловцу и Центром за културу одржаће се књижевно вече добитника награде „Златни сунцокрет“ за 2022. годину Владимира Кецмановића.

Владимир Кецмановић (Сарајево, 3. јул 1972) српски је писац, сценариста, колумниста. Син је политиколога Ненада Кецмановића и Наташе Кецмановић (девојачки Парежанин), лекторке и уреднице у области издаваштва.

Кецмановић је у Сарајеву завршио основну школу и Прву гимназију, а у Београду је 1997. дипломирао књижевност. Објавио је романе Садржај шупљине, Последња шанса, Феликс (ушао у ужи избор за НИН-ову награду), Топ је био врео, Сибир, Каинов ожиљак (са Дејаном Стојиљковићем), Осама, као и збирке приповедака Зидови који се руше и Као у соби са огледалима.

Аутор је биографскоесеистичких књига Das ist Принцип и Два крта и једна крв. Са историчарем Предрагом Марковићем написао је књигу Тито-поговор, а са Дејаном Стојиљковићем трилогију Немањићи. Кецмановићева проза доживела је филмске, телевизијске и позоришне адаптације и превођена је на енглески, француски, немачки, украјински, мађарски и румунски језик. Власник је издавачке куће ВИА. Ожењен је, отац кћерке Наталије. Живи и ради у Београду. Колумниста је више дневних и недељних новина у Србији и „региону“.

Инфо

Локација: Плато испред отворене сцена у парку Буковичке бање
Време и датум: субота 19. август 2023. од 19 часова
Цена појединачне улазнице: бесплатно.

Текст и фото: Википедија, Лагуна