2011. година

ВЛАТКО СТЕФАНОВСКИ

Стефановски је познат по својој невероватној гитарској техници. Он ствара богате музичке композиције маштом, течно и лако. Његов Влатко Стефановски Трио је недавно свирао у Македонији, САД, Канади, Великој Британији, Аустрији, Немачкој, Француској, Холандији, Хрватској, Грчкој, Словенији, Босни и Херцеговини, Србији, Бугарској …


ТРИО БАЛКАНСКЕ ЖИЦЕ

Трио Балканске жице изводи своју оригиналну инструменталну музику, синтезу балканских елемената: српских, румунских, бугарских, молдавских, циганских, македонских, грчких, оријенталних…са примесама Jazz импровизације, Свинга и класичних елемената. Резултат комбинације многих култура је оригинална гитарска музика, богата специфичним орнаментима.


АНСАМБЛ КОЛО

Највећа мисија Ансамбла КОЛО је да сакупља, обрађује и отргне од заборава наше народно играчко, певачко и музичко благо. КОЛО је добило задатак да на уметнички начин интерпретира игре и песме нашег народа и етничких група, као њихово културно наслеђе и да их популарише у земљи и иностранству.


БОРА ДУГИЋ

Има људи за које се може рећи да су узваници на светковинама овога света. Бора Дугић је један од њих. Мали звук Борине чигра-фруле меша се са великом музиком света. Захваљујући свом истанчаном укусу, емоцијама, осећају за фразу и изузетној извођачкој техници, Бора Дугић спада у највеће народне уметнлке у свету.


BIG BEND RTS-A

Big bend RTS има велики репертоар дела класичног џеза, затим домаћих дела базираних на нашем музичком наслеђу, као репертоар и евергрин и филмске музике. Поседује и велико искуство у извођењу џез композиција писаних на тему етно музике, проистекле из нашег културног наслеђа које су са великим интересовањем прихваћене од публике.


МАЈА ОБРАДОВИЋ

Дипломирала је на Факултету ликовних уметности у Београду, одсек сликарства 2007. године. Добитница је награде за сликарство „Љубица Цуца Сокић“ (ФЛУ, Београд, 2005.), Велике награде „Риста и Бета Вукановиц, сликари“ (ФЛУ, Београд, 2007.), Награде XИВ Бијенала студентског цртежа Србије (ДКСГ; Београд, 2007.)


ГОРДАНА ЋИРЈАНИЋ

Преводила је са шпанског и енглеског дела Луиса Сернуде, Хуана Октавија Пренса, Хуана Рулфа и Оскара Вајлда. За роман Претпоследње путовање добила је награду Женско перо за 2000. годину. За роман Пољубац добила је награду Женско перо за 2007. годину.


ЗОРАН ПЕТРОВИЋ

Пише и објављује још од 1978. године. Прави успех је, међутим, доживео тек када је, након седам песничких збирки, две књиге песма за децу и једне збирке приповедака и две књиге из публицистике објавио роман – „Камен близанац“.