22. августа на Отвореној сцени концерт састава „Мишко Плави Трио“

Miško Plavi (Milivoje Petrović) predvodi Miško Plavi Trio u kome nastupaju Vasil Hadžimanov i Srdjan Dunkić Džoni. Vasil Hadžimanov je velika muzička zvezda. Srđan Dunkić – Johnny jedan je od najtraženijih studijskih muzičara u zemlji.

Miško Plavi je multiinstrumentalista koji se pojavio na novotalasnoj rok sceni početkom osamdesetih godina kao gitarista, basista i klavijaturista sarađujući sa bendovima: Via Talas, D’Boys, Piloti, Ekatarina Velika, idr.

Poslednjih godina njegova preokupacija je harmonika, a sa ovim instrumentom je izgradio i značajnu svetsku karijeru. Od 2000. godine izvodi program „Music Around the World“ sa kojim je odžao više od 100 koncerata u Japanu gde je objavio i album „Istok ljubi zapad“. Autor je muzike za nekoliko srpskih, francuskih i američkih filmova.

Vasil Hadžimanov je velika muzička zvezda. Školovao se na čuvenom Berklee koledžu u Americi. Nastupa sa najpoznatijim umetnicima svetske i regionalne muzičke scene.

Srđan Dunkić – Johnny jedan je od najtraženijih studijskih muzičara u zemlji. Karijeru je počeo već kao dvanaestogodišnjak. Nastupao je i snimao sa mnogim poznatim muzičarima i grupama. Njegov stil sviranja karakteriše visok tehnički nivo i virtuoznost.

Kroz svoje bogate muzičke karijere članovi benda Miško Plavi Trio su stvorili autentičan muzički izraz, sublimirajući više stilova u snažan i emotivan autorski rezultat, svirajući kombinaciju klasične, džez i mediteranske muzike, a istovremeno lucidno koristeći elemente soul, fank, rege i world music uticaja, sa naglašenim uplivom balkanskog folklora u pojedinim numerama.

Osim autorskih kompozicija na koncertima se mogu čuti I specifične virtuozne obrade rok, soul i džez standarda, poput dela Stivija Vondera, Astora Pjacole, Cream I drugih.


Info:

Lokacija: Otvorena scena u Parku Bukovičke banje
Vreme i datum: 22. avgusta 2021. u 21:00 čas
Cena pojedinačne ulaznice: besplatno.

Izvor: Smotra umetnosti Mermer i zvuci, Miško Plavi Trio