20. августа у Аранђеловцу концерт оперске диве Наташе Тасић Кнежевић

Претпоследњи концерт ове сезоне у оквиру смотре уметности „Мермер и звуци“ биће изведен на Отвореној сцени у Парку Буковичке бање од стране наше оперске диве Наташе Тасић Кнежевић.

Наташа Тасић Кнежевић је оперска дива, професорка соло певања, солисткиња Српског народног позоришта у Новом Саду и боркиња за права Рома.

Рођена је у Београду. Студирала је Саобраћајни факултет, али своју љубав, соло певање, никад није занемаривала. Певала је годинама у цркви Светог Георгија као солиста, а онда је, као стипендиста принцезе Јелисавете Карађорђевић уписала Академију лепих уметности, одсек соло певање. И већ као студент, у класи професорке Јасне Шајновић, примадоне Београдске опере, и под супервизијом принцезе Јелисавете, почела је да ниже концерте, представе, а њен лирски сопран је из дана у дан добијао лепши колорит. Певачица кристално јасног тона, светле боје гласа и атрактивне појаве, освајала је публику на сваком наступу.

Њено концертирање почело је од Париза, преко Руског дома у Београду, Библиотеке града Београда, Галерије Прогрес у Београду, Будве, Фестивала мимозе у Херцег Новом, Позоришта младих у Новом Саду, Атељеа 212 у Београду, Галерије фресака, Етнографског музеја, Центра „Сава“, до најпрестижније музичке дворане у Србији – Коларчеве задужбине у Београду.

Одржала је низ хуманитарних концерта чији је циљ био обнова и изградња храмова у Београду и на Косову. У сезони 2011/2013. остварила је сарадњу с Оперским студијом Народног позоришта у Београду где је наступала у Пучинијевој опери Сестра Анђелика.

Инфо

Локација: Отворена сцена у парку Буковичке бање
Време и датум: субота, 20. август 2022. од 21:00 час
Цена појединачне улазнице: бесплатно.

Извор: snp.org.rs