28. августа у Аранђеловцу концерт групе Артан Лили

Након концерата Александра Седлара и рок групе Е-плаy, у оквиру 57. смотре уметности „Мермер и звуци“ очекује нас концерт групе Артан Лили.

Група Артан Лили постоји од 2013. године. Након извесних персоналних промена ова нојз поп четворка из Београда се усталила у својој препознатљивој постави: Бојан Слачала (бас-гитара и вокал), Романа Слачала (вокал и даире), Марко Ајковић (бубањ), Драган Кнежевић (гитара).

Бенд је почео као експериментални трио у саставу: Бојан Слачала (бас-гитара и вокал), Марко Ајковић (бубањ) и Тања Новаковић (вокал). Први спот су снимили за песму Џони, коју је продуцирао Давором Сопићем. Новинар тадашњег вебзина Попбокс Александар Павлић је звук групе класификовао као нојз поп. У то време Бојану и Марку су се сплетом околности прикључили гитариста Драган Кнежевић и вокал Елена Шевер.

Група је рад наставила снимањем идућих шест синглова, које је у Скопљу продуцирао Ненад Трифуновски Трипе. Након нове персоналне промене и доласка Романе Слачале у бенд снимљено је преосталих пет синглова за први албум, а продуцент је овога пута био Петар Рудић.

Завршене песме су објављивали сукцесивно, преко Бендкемп платформе бенда. На тај начин су комплетирали први албум, насловљен именом групе. Овакав начин објављивања албума (сингл по сингл) у савременом издаваштву сматрају својом иновацијом, јер нико пре њих то није урадио.

Инфо

Локација: Отворена сцена у парку Буковичке бање
Време и датум: 28 . август 2022. од 21:00 час
Цена појединачне улазнице: бесплатно.

Извор: Википедија