10. јула на Отвореној сцени концерт Владимир Маричић Qуартет-а

Srpski džez pijanista i kompozitor Vladimir Maričić rođen je Šapcu 1965. godine, gde je završio osnovnu, osnovnu muzičku i srednju ekonomsku školu.

1982. je formirao svoj prvi bend a 1985. god. se preselio u Beograd. Već naredne godine osnovao je „Art Bop Quartet“ sa t.saksofonistom Ljubišom Paunićem i bubnjarom Miroslavom Karlovićem.

Vladimir Maričić je, u svojstvu umetničkog direktora, započeo jazz festival u rodnom Šapcu još 1993. godine. Od 2000 god., sa grupom prijatelja osniva „Šabac International Blues&Jazz Festival“, gde je u svojstvu umetničkog direktora aktivan u organizovanju programa festivala.

Nastupao je na mnogobrojnim domaćim i internacionalnim festivalima. U saradnji sa Dušanom Kadijevićem (biznismen srpskog porekla i veliki ljubitelj muzike) i Christoff-om Huber-om, glavnim menadžerom jazz kluba svetskog renomea,“Porgy&Bess“, organizuje festival pod nazivom: „Step Across The Border: Serbia & Montenegro“.

Ovaj festival je predstavio srpsku etno-jazz i etno scenu bečkoj publici, a zahvaljujući RTS –u, koji je snimio ceo festival, evropski auditorium je bio u prilici da vidi naše orkestre na poznatim evropskim muzičkim kanalima (Mezzo, 3Sat,Arte i dr.).

U maju 2011. izdaje svoj osmi po redu CD pod nazivom „The Streets Of Balkan“, pod svojim label-om „Global Music Sound“. Poslednji album, sa 10 numera, koji je izašao u 2021. godini se naziva „Ibar“, a kompoziciju sa albuma pod nazivom „Slovenska fantazija“ možete poslušati u videu.

Poznata numera „Bolero Negotino“, Vladimira Maričića koju ste mogli često da čujete na kanalima RTS-a, izvor: vladamaricic.com

Info:

Lokacija: Otvorena scena u Parku Bukovičke banje
Vreme i datum: 10. jul 2021. u 21:00
Cena pojedinačne ulaznice: besplatno.

Izvor: vladamaricic.com, Smotra umetnosti „Mermer i zvuci“