08. јула у Дворани Парк бесплатна представа „Ударна вест“

U okviru 57. smotre umetnosti „Mermer i zvuci“ predstava „Udarna vest“ u kojoj igraju Mina Nikolić i  Đorđe Živadinović Grgur bavi se fenomenologijom medija masovnih komunikacija u savremenom društvu, s posebnim fokusom na odnos medija i straha, odnosno – na medijski generisanu paranoju i neurozu čoveka danas. 

Kada bi slika sveta iz udarnih vesti bila istinita, svet bi odavno prestao da postoji!

Polazeći od pitanja: zašto su udarne vesti uvek loše, predstava se razvija u dinamičnu, tragikomičnu inscenaciju studije o prirodi savremenih medija i njihovom uticaju na psihu pojedinca, kao i na društvene obrasce ponašanja. Na lično i kolektivno. Intimno i masovno.

Analizirati medije, znači analizirati savremeno društvo i načine na koje ga spoznajemo. 

Tako predstava ukazuje na ključne fenomene života u medijatizovanom svetu, što je put ka “novoj pismenosti”, odnosno veštinama prepoznavanja dezinformacija i medijskih manipulacija, kroz negovanje većeg stepena medijske kulture. Cilj ove predstave je, dakle – produkcija znanja iz oblasti medijske pismenosti, što može biti preventiva rasprostranjenoj anksioznosti i poremećajima pažnje.


Info:

Zbog najavaljenih loših vremenskih uslova predstava „Udarna vest“ biće izvedena u petak 8. jula u Dvorani Park i to od 20 časova.

Lokacija: Dvorana Park
Vreme i datum: petak 08. jul 2022 od 20:00 časova
Cena pojedinačne ulaznice: besplatno.

Izvor: Smotra umetnosti Meremr i zvuci, Bitef.rs