05. августа у Аранђеловцу Рамбо Амадеус и његово Вече гломазне поезије

У оквиру овогодишње смотре Мермер и Звуци која се већ 57. пут одржава у Аранђеловцу, на отвореној сцени Парка Буковичке бање 05. августа 2022. године Рамбо Амадеус ће одржати своје чувено Вече гломазне поезије, заједно с дугогодишњим сарадником, пијанистом Иваном Алексијевићем Панчевцем.

О извођачу

Антоније Пушић (Рамбо Амадеус) је рођен 14. јуна 1963. године у Котору. Дипломирао на Природно-математичком факултету у Београду, на Одсеку за туризмологију. Био је вишеструки вицепрвак Југославије у једрењу.

Његове песме комбинују сатиричне текстове о природи обичног човека и бесмислености локалне политике, а користи и мешавину музичких стилова (развијајући се до друм’н’басс звука у новијим делима, али додајући много елемената турбо-фолка у ранијим радовима), као и пошалице на сопствени рачун.

Нпр. један од његових многобројних псеудонима је и „Рамбо Амадеус Свјетски Мега Цар“ (РАСМЦ), док се на почетку каријере представљао и као „Нагиб Фазлић Нагон, рудар који је снимио плочу“.

На концертима никад не репродукује дословно студијске верзије песама, већ импровизује, обилато користећи хумор у циљу истраживања људске глупости.

Познат је као кум назива „турбо-фолк“, што је његов својеврстан допринос домаћој поп-култури. Рамбо Амадеус је овако описао сопствени звук у време свог првог албума (1988. године), а назив је потом преузет од звезда новокомпоноване народне музике, добивши сасвим ново значење раних деведесетих година.

Инфо

Локација: Отворена сцена у парку Буковичке бање
Време и датум: петак 05. август 2022. од 21 час
Цена појединачне улазнице: бесплатно.

Izvor: Muzzik.tv, Smotra umetnosti Mermer i zvuci