STEFAN MILENKOVIĆ

Svira od svoje treće godine, sa šest godina imao je prvi nastup kao solista sa orkestrom, a do svoje šesneste godine, dokle je već bio međunarodno poznat kao „čudo od deteta“ imao je više od hiljadu nastupa. Prema najavljenom programu izvodiće Paganinija, Bizea, Čajkovskog, Sarasatea, Ravela.

PLESNA TRUPA ERIN’S FIDDLE

Plesna trupa je nastala početkom 2006. godine i bave se tradicionalnim i modernim irskim plesom i jedina je plesna trupa u Srbiji gde se mogu naučiti osnove irskog plesa. Razvijaju saradnju sa ostalim školama isrkog plesa u svetu, a poslednjih godina imali su više značajnih nastupa u zemlji i inostranstvu. Aktuelni su prvaci države u nekim plesnim kategorijama.

SERGEJ PUTILIN

Vokalnom delatnošću Sergej Putilin se bavi oko 20 godina. Završio je Rusku Muzičku akademiju „Gnjesini“. Prirodni dar i dramaturški talenat daju mu mogućnost ostvarenja raznovrsnog repertoara, kako operskih pesama, tako i ruskih romansi i narodnih pesama. Sergej Putilin nastupao je u pratnji hora Kralj Petar Prvi I soprano Tanje Andrijic.

THE MAMBO STARS

Orkestar je 1999. godine osnovala grupa profesionalnih jazz muzičara iz Beograda, članova Big Band-a RTS. U to vreme „The Mambo Stars“ je bio prvi orkestar latino muzike u Srbiji. Na koncertu 28. jula u okviru Smotre umetnosti „Mermer i zvuci“ nastupaju i Jose Felix Ceballos – izuzetni vokalni solista iz Venecuele, a u orkestru ce biti i Lazaro Del Toro, perkusionista sa Kube.

ALEKSANDAR GATALICA

Dobitnik je nagrada Miloš Crnjanski, Djordjo la Pira, Ivo Andrić, Stevan Sremac i Nagrade Udruženja dramskih umetnika Srbije. On je pisac, prevodilac sa antičkog i grčkog, muzički kritičar. Kao pisac, pojavio se 1993. godine i do sada objavio jedanaest knjiga. Gost književnika je kritičar Aleksandar Jerkov, a prvo čitanje još neobjaveljenog romana gatalicinog romana „Veliki rat“ govorio je dramski umetnik Miloš Anđelković.

JOVAN RAKIDŽIĆ

Profesor je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Ime Jovana Rakidžića pojavilo se u srpskom slikarstvu 1969. godine kada priređuje prvu samostalnu izložbu slika u Beogradu. Uporno bogati svoj jezičko-likovni fond, usložnjavajući i dovodeći do sjaja likovnu materiju koja će sve više zamenjivati transparentnost figure. U sliku se useljavaju univerzalni simboli kao i simboli nacionalnog porekla.