VLATKO STEFANOVSKI

Stefanovski je poznat po svojoj neverovatnoj gitarskoj tehnici. On stvara bogate muzičke kompozicije maštom, tečno i lako. Njegov Vlatko Stefanovski Trio je nedavno svirao u Makedoniji, SAD, Kanadi, Velikoj Britaniji, Austriji, Nemačkoj, Francuskoj, Holandiji, Hrvatskoj, Grčkoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Bugarskoj …

TRIO BALKANSKE ŽICE

Trio Balkanske žice izvodi svoju originalnu instrumentalnu muziku, sintezu balkanskih elemenata: srpskih, rumunskih, bugarskih, moldavskih, ciganskih, makedonskih, grčkih, orijentalnih…sa primesama Jazz improvizacije, Svinga i klasičnih elemenata. Rezultat kombinacije mnogih kultura je originalna gitarska muzika, bogata specifičnim ornamentima.

ANSAMBL KOLO

Najveća misija Ansambla KOLO je da sakuplja, obrađuje i otrgne od zaborava naše narodno igračko, pevačko i muzičko blago. KOLO je dobilo zadatak da na umetnički način interpretira igre i pesme našeg naroda i etničkih grupa, kao njihovo kulturno nasleđe i da ih populariše u zemlji i inostranstvu.

BORA DUGIĆ

Ima ljudi za koje se može reći da su uzvanici na svetkovinama ovoga sveta. Bora Dugić je jedan od njih. Mali zvuk Borine čigra-frule meša se sa velikom muzikom sveta. Zahvaljujući svom istančanom ukusu, emocijama, osećaju za frazu i izuzetnoj izvođačkoj tehnici, Bora Dugić spada u najveće narodne umetnlke u svetu.

BIG BEND RTS-A

Big bend RTS ima veliki repertoar dela klasičnog džeza, zatim domaćih dela baziranih na našem muzičkom nasleđu, kao repertoar i evergrin i filmske muzike. Poseduje i veliko iskustvo u izvođenju džez kompozicija pisanih na temu etno muzike, proistekle iz našeg kulturnog nasleđa koje su sa velikim interesovanjem prihvaćene od publike.

MAJA OBRADOVIĆ

Diplomirala je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, odsek slikarstva 2007. godine. Dobitnica je nagrade za slikarstvo „Ljubica Cuca Sokić“ (FLU, Beograd, 2005.), Velike nagrade „Rista i Beta Vukanovic, slikari“ (FLU, Beograd, 2007.), Nagrade XIV Bijenala studentskog crteža Srbije (DKSG; Beograd, 2007.).

GORDANA ĆIRJANIĆ

Prevodila je sa španskog i engleskog dela Luisa Sernude, Huana Oktavija Prensa, Huana Rulfa i Oskara Vajlda. Za roman Pretposlednje putovanje dobila je nagradu Žensko pero za 2000. godinu. Za roman Poljubac dobila je nagradu Žensko pero za 2007. godinu.

ZORAN PETROVIĆ

Piše i objavljuje još od 1978. godine. Pravi uspeh je, međutim, doživeo tek kada je, nakon sedam pesničkih zbirki, dve knjige pesma za decu i jedne zbirke pripovedaka i dve knjige iz publicistike objavio roman – „Kamen blizanac“.